Nieuws

Nieuws

 • Interview (2) De Nijs en Gregoor (Alpina Group): ‘Externe kantoren worden niet minder bediend’

  Alpina Group bestuur

  Een monsterfusie in het intermediaire landschap: zo werd het samengaan van Heilbron Groep en Voogd & Voogd begin dit jaar aangekondigd. In een tweedelig interview gaat AM in gesprek met bestuurders Marco Gregoor en ceo Michael de Nijs. In dit tweede deel aandacht voor het eindspel in de adviesmarkt. Consolidatie is nodig, zeggen De Nijs en Gregoor.

  In een tweedelig interview gaat AM in gesprek met bestuurders Marco Gregoor en ceo Michael de Nijs. In dit tweede deel aandacht voor het eindspel in de adviesmarkt. Consolidatie is nodig, zeggen De Nijs en Gregoor.

  Lees verder

 • Interview De Nijs en Gregoor (Alpina Group): ‘In Nijmegen bloeide tussen ons de liefde op’

  Alpina Group bestuur

  Een monsterfusie in het intermediaire landschap: zo werd het samengaan van Heilbron Groep en Voogd & Voogd begin dit jaar aangekondigd.

  Het duurde even, maar het fusiebedrijf kreeg onlangs ook een naam: Alpina Group. In een tweedelig interview gaat AM in gesprek met bestuurders Marco Gregoor en ceo Michael de Nijs. In dit eerste deel de veelbesproken fusie, de nieuwe strategie en de twee voorheen verschillende bloedgroepen.

  Lees verder

 • Persbericht: Nieuwe naam fusiebedrijf de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep bekend

  De nieuwe naam van de organisatie die is ontstaan na de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep – beide gerenommeerd specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt – is vandaag bekend gemaakt: Alpina Group.

  Beide bedrijven zijn op 8 juni 2021 gefuseerd. Hiermee is een nieuwe groep ontstaan met een stevige, ambitieuze en dynamische marktpositie tussen Nederlandse en internationale spelers. Een groep met de financiële en operationele slagkracht voor voortdurende innovatie voor klanten en voor verdere acquisities in de markt.

  Lees verder

 • Persbericht: De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep gefuseerd

  De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep – beide gerenommeerd specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt – zijn op 8 juni 2021 gefuseerd. Hiermee ontstaat een nieuwe groep met een stevige, ambitieuze en dynamische marktpositie tussen Nederlandse en internationale spelers. Een groep met de financiële en operationele slagkracht voor voortdurende innovatie voor klanten en voor verdere acquisities in de markt.

  In het eerste deel van dit jaar hebben beide partijen met een speciaal integratieteam uitvoerig gekeken naar de haalbaarheid en voordelen van een fusie en hoe dit het best kan worden ingericht. In deze fase werden medewerkers, klanten en overige stakeholders nauw betrokken. Gedurende deze verkennende fase zijn beide partijen nader tot elkaar gekomen en dit heeft geresulteerd in de fusie van de Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep op 8 juni 2021.

  Lees verder

 • Persbericht: De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep hebben het voornemen te fuseren

  De Voogd & Voogd Groep en de Heilbron Groep – beide gerenommeerd specialist op de Nederlandse verzekeringsmarkt – hebben het voornemen te fuseren. Hiermee ontstaat een nieuwe groep met een stevige, ambitieuze en dynamische marktpositie tussen Nederlandse en internationale spelers, met de financiële en operationele slagkracht voor voortdurende innovatie voor klanten en voor verdere acquisities in de markt. In het eerste kwartaal van dit jaar zullen beide partijen zorgvuldig voorbereiden op welke wijze een fusie het best kan worden ingericht. Bij deze fase zullen medewerkers, klanten en overige stakeholders nauw betrokken worden.

  De Heilbron Groep en de Voogd & Voogd Groep zijn zeer gezonde ondernemingen, die hard groeien. Een samengaan versterkt de gezamenlijke positie op het speelveld in de Nederlandse verzekeringsmarkt en maakt de onderneming aantrekkelijker voor nieuwe professionals.

  Lees verder